slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Jelenlegi hely

Hibaüzenet

Notice: Undefined index: flash_player soundcloudfield_field_formatter_view() függvényben (/var/www/hulladekgazdalkodas.szie.hu/sites/all/modules/soundcloudfield/soundcloudfield.module 355 sor).

HÍRLEVÉL 2015. JÚNIUS

TÁMOP 4.1.1. C -12 /1/KONV-2012-0018

„Ágazati együttműködés a hulladékgazdálkodás, szennyvízkezelés és megújuló energia képzési rendszerének fejlesztése érdekében” című projekt 2013. április 14-én indult és az Európai Unió 864,18 millió forint támogatásából valósul meg. A projekt lezárási határideje 2015. június 30-ra módosult.

2015. április 14-ig a gödöllői Szent István Egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola a projekt keretében elkészítette a gyakorlati pilléreken álló 6 db oktatási tananyagát az alábbi témakörökben:

  • A hulladékgazdálkodás alapjai
  • Élelmiszeripari melléktermékek és hulladékok
  • Szennyvízkezelés
  • Biológiai hulladékkezelés
  • Melléktermékek, hulladékok és a belőlük készült melléktermékek termőföldön történő hasznosítása
  • Energianövények, biomassza-termelés

A projekt bemutatására a sajtó és az érdeklődők részére 2015. április 14-én került sor a Design Terminálban, ahol a résztvevő felsőoktatási intézmények beszámoltak a fenntartható mezőgazdálkodáshoz (hulladékgazdálkodáshoz, szennyvízkezeléshez, megújuló energiaforrásokhoz) kötődő, gyakorlatorientált képzési rendszerekről, amelyek   alternatívát kínálnak felsőoktatásban tanulók számára.

Dr. Aleksza László, a projekt szakmai vezetője 2015. május 5-én a Hír TV Zöld övezet című műsorában mutatta be a projektet, amely a szakemberképzés megújítását célozza. A gazdasági szereplők, a kutatóintézetek és az egyetemek bevonásával elkészült tanagyag jellemzően a környezetiparról szól és azokat az innovációkat ismerteti meg, amelyeket hatékonyan lehet a mezőgazdaságban is alkalmazni.

Az interjú az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=sMn37S7MF9o

A projekt sajtótájékoztatóval egybekötött záró konferenciája 2015. június 30-án 11 órakor lesz Szarvason, ahol az elért eredményekről beszédet mond Dr. Schmidt Rezső a Nyugat Magyarországi Egyetem dékánja, Dr. Sikolya László a Nyíregyházi Főiskola intézetigazgatója, valamint Dr. Aleksza László a Szent István Egyetem környezetgazdálkodási intézetigazgatója.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer